Extra: Lenormand kaartenleggingU kunt zelf kiezen wat voor een kaarten-legging u wenst. De ene kaartlegging is wat uitgebreider dan de ander. 

 

Voorbeelden van een legging:

 

Verleden  - Heden - Toekomst

Deze legging met 5 kaarten is vrij eenvoudig en heel geschikt om het verloop van iets te weten te komen. Richt je aandacht op wat je weten wil en stel je vraag. Open vragen zijn de beste vragen. Daar krijg je de meest uitgebreide informatie op. De ene keer geeft alleen de eerste kaart het verleden weer, de andere keer zijn het de eerste 2 kaarten. Dit geldt ook voor het heden en de toekomst. Vantevoren is nooit te zeggen welke kaarten voor wanneer zijn bedoeld. Het komt ook voor dat er ineens extra kaarten bijgepakt moeten worden. 

 

De eerste kaarten geeft het verleden aan. Deze kaart laat zien hoe je tot nu toe met betrekking tot je vraag gehandeld hebt. De kaart zegt ook wat tot de kern geleid heeft.

 

De middelste kaarten die je trekt, vertelt je meer over het hier en nu. Deze kaart toont hoe je nu in de kwestie staat waarop je graag een antwoord wilt hebben.

 

De laatste kaarten geeft je inzicht in de toekomst. De kaart vertelt je meer over de wijze waarop dingen in de toekomst zouden kunnen lopen.

 

 

3x3 legging

De 3x3 is een soort van mini ‘Grand Tableau’-legging. Want net als de ‘Grand Tableau’-legging geeft deze kaartlegging erg veel informatie en reikt deze over een aanzienlijke tijdsperiode. Ik gebruik deze 3x 3 kaartlegging om een direct antwoord te krijgen op een vraag waar je mee worstelt of een voorspelling van de nabije toekomst. Een groot verschil tussen de ‘Grand Tableau’ lenormandlegging en de kaartlegging waar we het hier over hebben is dat de ‘Grand Tableau’ vele onderwerpen in groot detail dekt. Dit terwijl de 3 x 3 kaartlegging voornamelijk inzoomt op de primaire omstandigheden die jou aangaan. 

 

 

Jaarlegging

Het is ook mogelijk een jaarlegging neer te laten leggen. Ik trek dan eerst een kaart voor het hele jaar, wat het theme is voor dat jaar. Daarna 12 kaarten, voor elke maand 1 kaart.

 

 

 

Helende handen

Lenormandkaarten legging

Lenormandkaarten legging

 

Lenormandkaarten zijn geen speelkaarten, maar worden gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in jezelf en in je situatie. Je kunt ze vergelijken met Tarotkaarten.

 

De Lenormandkaarten danken hun naam aan Madame Lenormand, een beroemd kaartlezeres in Frankrijk.

 

 

Kenmerkend voor de Lenormand is de prachtige kleurrijke afbeelding die correspondeert met de naam van de kaart. De afbeelding van de kaarten bepaalt de betekenissen. Deze worden gelezen in samenhang met de omringende kaarten. 

Copyright @ All Rights Reserved