Extra: Lenormand kaartenleggingU kunt zelf kiezen wat voor een kaarten-legging u wenst. De ene kaartlegging is wat uitgebreider dan de ander. 

 

Voorbeelden van een legging:

 

Verleden  - Heden - Toekomst

Deze legging met 3 tot 9 kaarten is vrij eenvoudig en heel geschikt om het mogelijke verloop van iets te weten te komen. Richt je aandacht op wat je weten wil en stel je vraag. Open vragen zijn de beste vragen. Daar krijg je de meest uitgebreide informatie op. De ene keer geeft alleen de eerste kaart het verleden weer, de andere keer zijn het de eerste paar kaarten. Dit geldt ook voor het heden en de toekomst. Vantevoren is nooit te zeggen welke kaarten voor wanneer zijn bedoeld. Het komt ook voor dat er ineens extra kaarten bijgepakt moeten worden. Ik trek kaarten op intuïtie en volg hierin mijn gevoel.

 

De eerste kaarten geeft het verleden aan. Deze kaart laat zien hoe je tot nu toe met betrekking tot je vraag gehandeld hebt. De kaart zegt ook wat tot de kern geleid heeft.

 

De middelste kaarten die ik trek, vertelt je meer over het hier en nu. Deze kaart(en) toont hoe je nu in de kwestie staat waarop je graag een antwoord wilt hebben.

 

De laatste kaarten geven je inzicht in de toekomst. De kaarten vertellen je meer over de wijze waarop dingen in de toekomst zouden kunnen lop-en. Soms zit hier een waarschuwingskaart bij. 

 

  

 

Jaarlegging

Het is ook mogelijk een jaarlegging neer te laten leggen. Ik trek dan eerst een kaart voor het hele jaar, wat het thema is voor dat jaar. Daarna 12 kaarten, voor elke maand 1 kaart.

 

 

 

Helende handen

Lenormandkaarten legging


 

Lenormandkaarten zijn geen speelkaarten, maar worden gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in jezelf en in je situatie. Je kunt ze vergelijken met Tarotkaarten. Graag leg ik samen met u deze kaarten en gaan we samen kijken wat de kaarten u te zeggen hebben. Kaarten kunnen verschillende betekenissen hebben, aangezien ik geen medium ben, gaan we samen kijken wat deze kaarten voor u kunnen betekenen. Verwacht geen pasklaar antwoord op een vraag die je met ja/nee kunt beantwoorden. Ik ben van mening dat kaarten niet echt de toekomst kunnen/zullen voorspellen, omdat voor de mij de toekomst niet vast ligt. Er zijn altijd keuzes die je kunt maken.

 

De Lenormandkaarten danken hun naam aan Madame Lenormand, een beroemd kaartlezeres in Frankrijk.

 

 Kenmerkend voor de Lenormand is de prachtige kleurrijke afbeelding die correspondeert met de naam van de kaart. De afbeelding van de kaarten bepaalt de betekenissen. Deze worden gelezen in samenhang met de omringende kaarten. 

Copyright @ All Rights Reserved